Toyota Corolla myyntitilastojen kärki yli 50 vuotta

Toyota Corolla myyntitilastojen kärki yli 50 vuotta

Toyota Corollan ensimmäinen malli näki päivänvalon Japanissa yli 50 vuotta sitten.

Se on siis malli, joka on kirjaimellisesti säilynyt isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle. 

Monen muistoissa onkin ikimuistoiset matkat takavetoisen Corollan kyydissä teinivuosien tiimellyksessä, jossa paikalle tultiin näyttävästi mieluummin kylki edellä. Tähän takavetoinen ensiauto antoi loistavat edellytykset, ja opetti monista talvikelin ajon hallitsevia kuskeja niin, että sai lopulta etuvetoisen auton tuntumaan tylsältä.

Corollaa valmistettiin aikakaudelleen tyypillisesti takavetoisena verrattaen pitkään, aina vuoteen 1983 saakka, jolloin mallista tuli markkinoille sekä etuvetoinen vetotapa että takavetoinen vetotapa.

Toyota Corollasta kokemuksia sukupolvien ajan

Toyota Corollaa on myyty yli 140 maassa, ja vuoteen 2006 mennessä Corollaa on myyty yli 32 miljoonaa kappaletta. Suomeen on vuosien aikana tuotu yli 300 000 Toyota Corollaa.

Suosiolle on useitakin syitä. Corollan hinta on edullinen, Corollan varaosat ovat edullisia, huolto helppoa ja se on luotettava ja kestävä auto. 

Corolla -sana tarkoittaa kukan terälehtiä, ja automallin nimessä pyrittiinkin tuomaan esiin mielikuvaa kauniisti muotoillusta ja edukseen erottuvasta pienestä perheautosta. Toyota on pyrkinyt uudistamaan Corollaa tasaisesti noin viiden vuoden välein. 

Ensimmäinen Corolla takavetoinen ja sitä valmistettiin neljällä eri korimallilla: kaksiovinen (2-ovinen) ja neliovinen (4-ovinen) Toyota Corolla Sedan -malli 2-ovinen coupe-malli ja kolmiovinen farmariauto. Auton vetotapa muuttui parikymmentä vuotta myöhemmin etuvetoiseksi. Takavetoisuus säilyi kuitenkin perheille sopvassa farmarimallissa ja tuli uutena GT Coupe -mallissa. Tuli keskuslukitus, sähköikkunat ja katalysaattori.

1990-luvulla Corolla sai ohjaustehostimen ja ABS-jarrut. 2000-luvulla tuli rinnalle malliversio Toyota Corolla Verso, joka on tila-auto. Bensamoottorin ja dieselmoottorin lisäksi käyttövoimaksi on tullut ekologinen ja taloudellinen Toyota Corolla hybrid. Lue myös uusimman Toyota Corollan malliversion ominaisuuksista

Toyota Corolla hybrid on uuden sukupolven auto

Vuonna 2006 tuli Toyota Auris, joka on viistoperäinen Corollan malliversio. Sillä on sama pohjalevy kuin esimerkiksi Toyota C-HR ja Toyota Prius -mallit. 

Auriksen farmarimalli on nimeltään Auris Touring Sports, jota ei toistaiseksi ole saatavilla nelivetoisena. 

Toyota Corollaa on saatavilla sekä bensamoottorilla, dieselmoottorilla että hybridiautona.

Toyota Corolla Hybrid on kokemuksia ihan uudella tavalla tuottava uuden sukupolven auto. Tutustu valikoimaamme!

Lue lisää tästä, miten hybridiautot toimivat ja mitä ne ovat.

Käytetyt Toyotat K-Auton vaihtoautosta

K-Auton vaihtoautovalikoimassa on runsaasti tarkastettuja ja käytettyjä Toyota Corolla vaihtoautoja.

Meiltä myös muita Toyota vaihtoautoja kuten Toyota Avensis, vetoautona oivallinen Toyota RAV4 ja näppärä kaupunkiauto Toyota Yaris.

Tarkistamme meille tulevat vaihtoautot ja ammattitaitoiset myyjämme auttavat sinua kaikissa käytetyn auton ostoon liittyvissä asioissa, ja siksi meiltä on turvallista ostaa käytetty auto.

 K-Auton Toyota vaihtoautoja myydään myös monipuolisesti useita muita Toyota nelivetoautoja, kuten Toyota Land Cruiser, joiden maavara ja trailerin vetokyky on omaa luokkaansa ja ne sopivat hyvin myös perheautoiksi.

Tutustu valikoimaamme ja ota yhteyttä!