K-Autosta löydät taloudelliset hybridiautot

K-Autosta löydät taloudelliset hybridiautot

Jos ajat pääosin kaupunkiajoa ja haluat yhdistää uutta ja vanhaa teknologiaa, voi valintasi olla silloin hybridiauto. Ne on suunniteltu tuomaan säästöä erityisesti silloin, kun ajonopeudet ovat alhaisia ja pysähtymisiä esimerkiksi liikennevaloihin on paljon.

K-auton laaja käytetyn autojen valikoima ja ammattitaitoiset myyjämme auttavat sinua valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan auton. Saat meiltä saman katon alta myös muita autoiluun liittyviä palveluita.

Hybridiautossa on kaksi voimanlähdettä

Hybridiautossa voimanlähteitä on vähintään kaksi, yleisimmin käytössä on polttomoottorin ja sähkömoottorin yhdistelmä. Kun käytössä on sekä sähkö- että bensiinimoottori jotka toimivat auton voimanlähteinä, on polttoaineen kulutus tavallista polttomoottoriautoa pienempi. 

Hybridi-järjestelmässä sähkömoottori avustaa polttomoottoria. Mallista riippuen sähkömoottori voi olla esimerkiksi ensisijainen voimanlähde tai se voi avustaa kiihdytyksissä. 

Liikkeelle lähdettäessä voimanlähteenä toimii sähkömoottori noin 25km/h nopeuteen saakka. Jarrutuksissa järjestelmä ottaa talteen energiaa. Tällainen tekniikka on taloudellisin ajettaessa lyhyitä matkoja alhaisissa nopeuksissa kuten kaupunkiajossa. 

Erilaiset hybriditekniikat lyhyesti

Hybridiautot jaetaan kahteen kategoriaan riippuen niiden tekniikasta: itselataaviin ja ladattaviin autoihin.

Itselataava hybridiauto on auto, jota ei voi ladata pistokkeesta, vaan energia otetaan jarrutusvaiheessa talteen. 

Tähän ryhmään kuuluu myös kevythybridi MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle). Se on auto, jossa on polttomoottorin lisäksi pieni, 48 voltin sähköjärjestelmä. Tässä järjestelmässä on jarrutusenergian talteenotto ja akku avustaa kiihdytyksissä.

Täyshybridi eli lataushybridi on älykäs järjestelmä, jossa käyttövoima tuotetaan bensa- ja sähkömoottoreilla valinnan mukaan. Pelkän sähkömoottorin avulla auto kulkee niin pitkään kuin akuissa riittää kapasiteettia, ja sen jälkeen energia tuotetaan bensamoottorilla. Tätä tekniikkaa käytetään sekä itselataavassa että lataushybridissä

Ladattava hybridiauto jonka akkuja voi ladata verkkovirrasta, kutsutaan usealla eri nimellä: ladattava hybridi, pistokehybridi eli plug-in hybridiauto, ladattava hybridiauto eli lataushybridi tai PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) ovat kaikki samaa tekniikkaa tarkoittavia nimiä. Lataus onnistuu vaikka kotipistokkeesta täyssähköauton tapaan.

Käytetyt hybridiautot meiltä

Lähes jokaisella autovalmistajalla on oma hybridimallistonsa. Esimerkiksi Volkswagen Golf GTE ja Volkswagen Passat GTE, Volvo Twin Engine, Toyota Prius, Mercedes-Benz, BMW 330e ja 530e sekä Mitsubishi Outlander PHEV. Lisäksi hybridejä valmistavat Porche, Ford, Kia, Citroën, Audi, Hyundai, Skoda, SEAT ja Honda. Katso vaihtoautomme myös merkeiltä Ford, Opel, Peugeot, Mazda, Renault ja Fiat.

Tutustu laajaan, koko Suomen kattavaan valikoimaamme!